Ring oss

Peter 076-115 24 78
Magnus 072-583 51 34

Iiex Aneby AB är ett Anebyföretag som ägs av

Peter Johansson och Magnus berg

Kort om oss

Iiex Aneby AB bildades 2004 i och med att vi då hade köpt in hyresfastigheter i Aneby.

Efter några år så såldes alla fastigheter vi ville ändra vår inriktning. Vi hade länge varit intresserade av gamla ting, vi beslutade därför att köpa in dödsbon och större bohag och sedan sälja genom auktioner.
2019 så fick vi möjlighet att hyra en lokal på Parkgatan 1 och hade vår första auktion där 2019-06-01. Vi hade ett antal auktioner fram till februari 2020 men tyvärr så drabbades världen av pandemi och vi fick lägga verksamheten på is.

Då vi fortfarande hyrde lokalen så funderade vi hur vi skulle kunna anpassa vår verksamhet så att vi kunde fortsätta trots de restriktioner vi hade i Sverige. Hösten 2020 så hade vi en plan, vi ändrade om i lokalen och öppnade vår butik Begagnat Marknad första advent. Vi har sedan dess drivit vår butik där vi säljer av delar av de bohag som vi köpt in.

Vi driver hela företaget och butiken vid sidan om våra heltidsarbeten vilket gör att vi inte kan ha öppet butiken annat än på helger.

Auktioner är fortfarande något som vi vill starta upp igen och vår målsättning är att ha åtminstone 1 sommarauktion i år.